tiistai 17. syyskuuta 2013

Tutkintotilaisuus-blogi syntyy

Tämä on ensimmäinen merkintä blogiimme. Hyvä on siis valottaa sinulle, hyvä lukija, miksi ja miten tämä blogi syntyi. Blogi pyrkii täyttämään tarvetta lisätä keskustelua näyttötutkintojärjestelmästä sen asiantuntijoiden keskuudessa. Pääsääntöisesti näyttötutkintojärjestelmän asiantuntijoita ovat näyttötutkintomestarit. Blogin tekstien on tarkoitus aktivoida asiantuntijat kohtaamaan järjestelmään liittyvät uudistukset, kehittämisen kohteet, mahdolliset epäonnistumiset ja onnistumiset. Koska näkökulmia eri asioihin on runsaasti yleensä aina, blogissa julkaistaan myös vierailijoiden tekstejä säännöllisesti. Totuus ei siis tule yhdestä päästä!

Blogin on perustanut Hamk Ammatillisella opettajakorkeakoululla työskentelevä lehtori, Anne-Maria Korhonen. Blogi ei ole perustajansa yksinomaisuutta, vaan liittyy kiinteästi Hamk Ammatillisen opettajakorkeakoulun täydennyskoulutuksen kautta näyttötutkintomestarikoulutuksiin. Blogin perustaja kouluttaa näyttötutkintomestareita muun työnsä ohella – ja aina verkossa, ainakin osan koulutusohjelmasta. Tähänkin aihepiiriin – näyttötutkintojen toteuttaminen verkossa – on luvassa kirjoituksia tulevaisuudessa.

Mikäli sinua, hyvä lukija, askarruttaa jokin aihe näyttötutkintoihin liittyen tai haluaisit lukea siitä, toivon sinun lähettävän viestisi meille. Muutkin; blogiin voitte kommentoida ja keskustella kirjoituksien aihepiireistä mieluusti. Siten rakennamme yhdessä uutta tietoa ja teemme tutkintotilaisuuksista onnistuneempia.

Miksi blogin nimi on Tutkintotilaisuudessa? Näyttötutkintojärjestelmän tärkein yksittäinen asiakas on tutkinnon suorittaja ja hänelle tärkein tapahtuma tutkinnon suorittamisessa lienee tutkintotilaisuus. Oletko samaa mieltä?

Tervetuloa mukaan!

Anne-Maria Korhonen
Hamk ammatillinen opettajakorkeakoulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti